Elke 40 seconden verliest de wereld een nieuwe glimlach aan een psychische aandoening.

Je partner, familielid, vriend, buurman of collega kan hiertussen zitten.

 
Kép3

Wie we zijn

Wij zijn een stichting gevestigd in Nederland, gericht op het doorbreken van barrières en stigma's rondom mentale gezondheid. Dit doen we onder andere door ondersteuning te bieden en bewustwording te vergroten in organisaties, scholen en gemeenschappen.

Dit doen we door middel van:

Programma's en workshops

Zowel op de werkplek als op school zien wij de noodzaak om voorlichting en bewustwording rond mentale gezondheid te vergroten. Met onze workshops, programma’s op maat en toolkits willen we de bedrijfs- en onderwijscultuur verbeteren door een gezonde werkomgeving te bevorderen waarin mentaal welzijn centraal staat.

Evenementen & Meet Ups

Online of offline evenementen zijn een geweldige manier soortgelijke ervaringen te delen. Onze motiverende sprekers hebben allemaal een andere achtergrond en bieden expertise over verschillende mentale problemen. Wij bieden een veilige omgeving en onze vrijwilligers zijn er om ondersteuning te bieden en ervoor te zorgen dat de ervaring voor alle betrokkenen positief is.

Multimedia platforms

Met de lancering van ons boek “Maar Je Lacht Toch Nog”, onze podcast, en onze groeiende sociale media netwerken, streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen steun te bieden via zoveel mogelijk platforms. Zo kunnen mensen thuis leren over geestelijke gezondheid en inzicht krijgen in zichzelf door de verhalen en ervaringen van anderen te zien/lezen.

Interesse in een op maat gemaakt programma?

Dit bieden we o.a. aan:

Public Speaking door onze Co-Presidents

Onze co-presidents, Mae en Iris, hebben een ruime ervaring in het presenteren bij verschillende organisaties, waaronder basisscholen, universiteiten, bedrijven en openbare evenementen. Dit is een uitstekende optie als je een programma wilt met een meer persoonlijke sfeer, maar toch professioneel wil blijven.

Trainingen voor managers, CEOs en leraren

Wij bieden op maat gemaakte trainingen aan voor leraren, managers en CEO’s om hen te helpen bij het herkennen van vroege signalen van psychische problemen, creëren van een veilige werkomgeving, en meer. Dit kan leiden tot een gezondere werkomgeving, omdat mensen in machtsposities beter in staat zijn hun team de juiste ondersteuning te bieden.

Mental Health Toolkit

Wij bieden speciale toolkits voor scholen en/of bedrijven om hen te helpen hun algehele welzijn te verbeteren. Dit omvat werkboeken, informatie brochures, armbanden, tijdschriften, en meer. Met de toolkit kunnen mensen thuis aan de slag.

OVER ONS

Expertise door ervaring

Onze organisatie is een startpunt voor mensen die op zoek zijn naar verdere kennis, middelen en educatie over mentale gezondheid. Door de andere kant van mentale problematiek te belichten en door mensen te verbinden door middel van gedeelde ervaringen, hopen we bedrijven, scholen en individuen aan te moedigen dat ondersteuning verder gaat dan de traditionele geestelijke gezondheidszorg. Let’s Break the Shame biedt educatieve middelen, praktische hulp en workshops/trainingen zodat mensen zichzelf én anderen beter kunnen begrijpen. Dit kan verandering op maatschappelijk niveau bevorderen. Het delen van o.a. onze ervaringen creëert een domino-effect waarin elke persoon de volgende persoon in nood kan helpen door middel van kwetsbaarheid en inzicht.

We hebben o.a. gewerkt voor:

Praktijkervaring is belangrijk als het gaat om mentale gezondheid. We vergelijken het vaak met het bouwen van een huis; we weten allemaal hoe een huis er aan de buitenkant uitziet, maar je weet pas hoe je er een bouwt als je hebt geleerd hoe je het zelf moet doen.

Wist je dat,

Er al heel veel mensen en organisaties hebben geprofiteerd van onze activiteiten, steun en begeleiding en individuen eindelijk het gevoel hebben dat ze niet alleen zijn.

Het werkt!

We hebben meer dan 100.000 mensen geholpen uit te groeien tot de beste versie van zichzelf. En dat blijven we elke dag doen.

Omdat,

Wij werken vanuit onze kernwaarden.

Persoonlijke ervaringen

We zijn verenigd door eerdere ervaringen met mentale gezondheid, we weten en begrijpen hoe het voelt.

Solidariteit en inclusie

We waarderen elk individu en zorgen er altijd voor dat iedereen zich gehoord en betrokken voelt.

Schaamteloos delen

We nodigen mensen uit om hun ervaringen zonder schaamte te delen en te geloven in de “domino-reactie”.

In de winkels & online

Maar je lacht toch nog?

Lörem ipsum varen valing tegangen haligen. Ultraviktiga mav, anten inte hexatrerortad. Tin viktig sedan pronde treladade behös. Krode heliga kaktiga, varovöna. Äligen riktigt mav, drinkorexi. Heteror paplaledes hortad. Pongen prerönas pupun bihet inte sus. Eurolig prev ogen bel.

€21.99

Aankomende evenementen

Evenementen

Je vertelde letterlijk mijn verhaal in de woorden die ik zelf nooit zou kunnen vinden. Ik kan jullie niet genoeg bedanken.

- Huur ons ook in!

Ik ben bang voor een oordeel, als ik me kwetsbaar op stel als man.

Steun ons

Samen werken aan een gezondere wereld.

Met jouw hulp kunnen we onze boodschap blijven verspreiden en voorkomen dat onze families meer dierbaren verliezen aan psychische aandoeningen. Elke donatie wordt gebruikt voor voorlichting, preventie en ondersteuning. We hopen individuen te kunnen blijven helpen binnen hun genezingsproces en alle anderen die met dit onderwerp te maken hebben. Laten we die verandering samen maken.

Doneer